Laboratorium


Kwaliteit is in het bouwproces een belangrijk onderdeel. Faalkosten moeten tot een minimum worden gereduceerd en de eisen aan de betonmortel worden steeds groter.

Door onze medewerkers in een vroeg stadium te betrekken bij keuzes van de betonmortelsamenstellingen zijn we in staat om samen met onze opdrachtgevers de juiste samenstelling te kiezen. Hierbij stemmen we eigenschappen als druksterkte en duurzaamheid af op de gewenste verwerkbaarheid.

Moderne inrichting laboratorium

Wij hebben de beschikking over een modern laboratorium waar we steeds bezig zijn door middel van interne en externe controles de kwaliteit van ons product te verbeteren. In dit laboratorium doen wij o.a. onderzoek naar:

  • Mechanische eigenschappen van beton als druksterkte
  • Duurzaamheideigenschappen van het beton
  • Plastische eigenschappen van de mortel (verwerkbaarheid)
  • Vloeistofdichtheid van het beton
  • Productontwikkeling

Meten

Daarnaast is ons laboratorium uitgerust met middelen om sterkte ontwikkeling in het werk te meten. Dit doen wij met hulp van een rijpheidcomputer. Deze computer volgt de sterkteontwikkeling op de voet om zo tot een gedegen advies te komen op het gebied van ontkisten of het aansturen van temperatuur beheersing van de constructie.

Duurzaamheid

Water is nodig voor de verwerkbaarheid van betonmortel en om het cement te laten reageren om te komen tot een duurzaam en sterk beton. Door het toepassen van water reducerende hulpstoffen, wat de levensduur en weerstand tegen slijtage verbetert, wordt het beton niet alleen duurzamer er wordt ook water mee bespaart. Het hergebruik van water voor het spoelen van onze middelen draagt tevens bij aan onze doelstelling in het besparen van water.